Verkkolehti forest.fi uudistui – metsäalan yhteinen julkaisu tarjoaa ajankohtaista tietoa metsäkeskusteluun

19.6.2019 / Artikkeli

Tervetuloa uudelle forest.fi-verkkosivustolle. Nyt löydät kiinnostavat ja ajankohtaiset metsäalan aiheet entistä helpommin.

Uusi forest.fi kertoo kiinnostavista ja kysytyistä metsäaiheista: monimuotoisuudesta, metsänhoidosta, metsävaroista ja biotaloudesta. Sivuston navigaatiota on muutettu siten, että aiheet nousevat selkeästi esiin. Nyt myös linkit ajankohtaisimpiin aiheisiin, esimerkiksi ilmastonmuutokseen, löytyvät etusivulta heti.

Ajankohtaisten aiheiden lisäksi sisältöä voi selata tuttujen elementtien kautta. Faktatekstit taustoittavat viikoittaisia uutisia ja metsäalaa kuvaavat graafit täydentävät tietoa.

Sivustolta löytyy myös yksi forest.fi:n kaikkien aikojen käytetyimmistä osioista: metsäalan sanasto suomeksi ja englanniksi, jossa alan termit myös selitetään helppotajuisesti molemmilla kielillä. Metsäalan uusimmista tuotteista ja palveluista kertova Metsäbiotalouden tulevaisuuskuvasto päivittää alan innovaatioita nyt osoitteen www.forest.fi alla.

forest.fi:tä on julkaistu verkossa lähes 15 vuoden ajan, viime vuodet osana Suomen Metsäyhdistyksen verkkosivustoa. Kun forest.fi on viime vuosina vakiinnuttanut asemansa metsäalan yhteisenä julkaisuna, se on nyt valmis ponnistamaan seuraavaan kehitysvaiheeseen.

Ulkomainen yleisö kohderyhmänä korostuu jatkossa enemmän ja sen tarpeet otetaan entistä paremmin huomioon. Suomen metsäalan mahdollisuuksia esiintyä sivustolla laajennetaan ja metsäalan asiantuntijoita kutsutaan esimerkiksi blogiartikkeleiden kirjoittajiksi.

forest.fi on Suomen metsäsektorin ainoa yhteinen ulkomaille suunnattu viestintäkanava. Sitä julkaistaan sekä suomeksi että englanniksi. Jatkossa sen tunnettuutta kasvatetaan ennen kaikkea Suomen metsäalan kannalta tärkeissä Euroopan maissa kehittämällä sisältöä sekä markkinoinnilla.

forest.fi-sivuston sisältö on vapaasti käytettävissä, kun lähde mainitaan. Vain kuvien uudelleen julkaisusta on kysyttävä erikseen. Sivusto tuotetaan Suomen Metsäyhdistyksessä. Sitä rahoittavat Suomen Metsäsäätiö, Metsä Group, Stora Enso, UPM, MTK, Sahateollisuus ry, Metsähallitus, Suomen metsäkeskus, maa- ja metsätalousministeriö sekä Metsäbiotalouden tulevaisuuskuvaston osalta Metsämiesten Säätiö.

Uudistusta voi kommentoida palautekanaviemme kautta, mutta myös lähettämällä sähköpostia osoitteeseen forest@smy.fi. Toivomme yleisöltämme myös kehitysehdotuksia ja ideoita.

Lisätietoa:

Anna Kauppi, Suomen Metsäyhdistys, viestinnän johtava asiantuntija, puh. 0400 702 102
Hannes Mäntyranta, Suomen Metsäyhdistys, viestinnän suunnittelija, puh. 050 351 2413

forest.fi

Kirjoita kommentti