”Poliittiset päättäjät on saatava kiinnostumaan metsäasioista, joiden merkitys monelle ei-metsämaalle on vähäinen ja meille taas erittäin suuri.”

”Metsäosaamisen puute on Brysselissä rakenteellinen ongelma. Metsäasioita hoitavia virkamiehiä on vain muutama, joista kukaan ei ole ykköstasolla”

Näissä Meri Siljaman kommenteissa on valitettavasti todettu sekä ongelma että sen syy ja seuraus. On ymmärrettävää, että metsäasiat jäävät EU:ssa varjon puolelle, mutta tuntuu uskomattomalta että metsäiset mahtimaat Suomi ja Ruotsi eivät saa muutosta tässä aikaan. Metsän pieni rooli EU:ssa on ollut meillä esillä suunnilleen sen ajan, mitä on oltu siellä jäsenenä. Olisiko aika vaihtaa strategiaa ja virkamiehiä? Komissiota ei ehkä kuitenkaan hurmata Luonnonvarakeskuksen alati vaihtuvilla hiilinielulaskelmilla…

Amazonas palaa poroksi, maapallo on kuumeessa ja luonnonvarat käyvät vähiin. Metsien globaali merkitys näissä superongelmissa on kiistaton. Mutta vaikka olisimme miten kestävällä metsien käytön pohjalla täällä Koivun ja Tähden lintukodossamme, ei se taida paljon isoja kuvioita muuttaa eikä suojata meitä maailmaa vastaan.

Suomen on todella aika tuoda osaaminen esiin ja ottaa näkyvä rooli maapallomme metsäasioissa!

Vastaa