Muoviton ecobarrier-kartonki sopii kartonkikierrätykseen

Muoviton ecobarrier-kartonki sopii kartonkikierrätykseen. Kuva: Metsä Group
Metsäbiotalouden tulevaisuuskuvasto / Forest Bioeconomy Future Catalogue

Metsä Board on jatkokehittänyt rasvan ja kosteuden estoon tarkoitettua kierrätettävää eco-barrier-kartonkiaan. Viime vuonna lanseerattu muoviton MetsäBoard Prime FBB EB -kartonki voidaan kierrättää suoraan kartonkipakkausten seassa. Kehitystyötä on tehty nyt rasvan ja kosteuden keston parantamiseksi.

”Kartonki on suunnattu take-away- ja pikaruokakäyttöön. Niissä tarvitaan keskivahvaa rasvan- ja kosteudenkestävyyttä, mikä on tyypillistä monenlaisessa pikaruuassa”, sanoo asiakkuusprojektien johtaja Hélène Lehtinen Metsä Boardilta.

”Tämän tyyppisten, helposti kierrätettävien tuotteiden kysyntä kasvaa. Muovittomana kartonki sopii nykyisiin paperin ja kartongin keräysjärjestelmiin. Euroopassa jo yli 80 prosenttia paperista ja kartongista kierrätetään”, Lehtinen kertoo.

Metsä Boardin Kyron tehtaalla Kyröskoskella valmistettava taivekartonki sopii erityisen hyvin ruoka- ja tarjoilupakkauksiin. Tuote ei ole kuitenkaan kuppikartonki, koska se ei ole kuumasaumautuva.

Paitsi että kartongin pinnoite on muoviton, se on kevyttä ja jäykkää kuten Metsä Boardin muutkin taivekartongit. ”Kartonki säästää materiaalia ja on samalla turvallinen, täysin kierrätettävä vaihtoehto”, Lehtinen lisää.

Keveytensä vuoksi kartonki auttaa pienentämään hiilijalanjälkeä koko tuotanto- ja kuljetusketjussa.

Kartonki valmistetaan ensikuidusta, mikä on turvallinen suorassa kosketuksessa elintarvikkeisiin. Siinä ei ole käytetty myöskään optisia kirkasteita (OBA) tai fluorokemikaaleja.

Kirjoita kommentti