Vuototiivis pahvipakkaus elintarvikekuljetuksiin

EcoFishBox. Kuva: Stora Enso
EcoFishBox. Kuva: Stora Enso
Metsäbiotalouden tulevaisuuskuvasto / Forest Bioeconomy Future Catalogue

Stora Enso Packaging on kehittänyt aaltopahvisen, tiiviin pakkauksen esimerkiksi jäihin pakattujen kalojen kuljettamista varten. EcoFishBox on suunniteltu korvaamaan polystyreenistä valmistetut EPS-laatikot.

Kala voidaan kuljettaa EcoFishBox-pakkauksessa perille myymälöihin ja ravintoloihin. Sen vesitiiviys ja vuotamattomuus perustuu kahteen asiaan: Stora Enso Packaging -yhtiössä kehitettyyn kulmarakenteeseen ja polyeteenipinnoitteeseen.

EcoFishBoxin materiaalina käytetty aaltopahvi on valmistettu uusiutuvista puuraaka-aineista. Pakkaus voidaan kierrättää turvallisesti energiaksi, mikä säästää asiakasyritysten pakkausjätteen käsittely-, kuljetus- ja kierrätysmaksuja jopa 60 prosenttia.

EcoFishBox-pakkaukset toimitetaan asiakkaalle koottavina, litteinä aaltopahvilevyinä, jotka vievät vain seitsemäsosan siitä tilasta, mitä EPS-laatikot vaatisivat.

EcoFishBox palkittiin pohjoismaisessa Scanstar-pakkauskilpailussa vuonna 2016. Tuomaristo kiinnitti huomiota myös pakkauksen erittäin hienoon ulkonäköön, mihin yhtenä syynä ovat aaltopahvin erinomaiset painatusmahdollisuudet.

Kirjoita kommentti