UPM teki palosuojatun vanerin

Palosuojattu WISA SpruceFR -vaneri helpottaa rakentamista, koska palosuojaus on tehty jo vaneritehtaalla. Kuva: UPM
Palosuojattu WISA SpruceFR -vaneri helpottaa rakentamista, koska palosuojaus on tehty jo vaneritehtaalla. Kuva: UPM
Metsäbiotalouden tulevaisuuskuvasto / Forest Bioeconomy Future Catalogue

UPM Plywoodin WISA-SpruceFR-vaneri on parhaan palosuojausluokituksen saanut puutuote. Muun muassa talonrakentamiseen tarkoitetussa vanerissa markkinoiden parhaat laatu- ja lujuusominaisuudet yhdistyvät parhaisiin palonkesto-ominaisuuksiin, mitä puu on koskaan saavuttanut.

Tuote on suomalainen: se on kehitetty Lahdessa ja valmistettu Pelloksen tehtaalla Ristiinassa puuraaka-aineesta, joka tulee pääosin 130 kilometrin säteeltä tehtaalta.

Toisin kuin monissa muissa palosuojatuissa puutuotteissa, WISA-SpruceFR-palonsuojakäsittely ei vaikuta vanerin teknisiin ominaisuuksiin. Levyt ovat siltä osin täysin vastaavia käsittelemättömien WISA-Spruce-vanereiden kanssa.

WISA-SpruceFR ei myöskään vaadi mitään erikoisrakenteita korkean paloluokituksen saavuttamiseksi. Sitä voidaan käyttää sellaisenaan aivan kuten tavallista vaneria.

Muista vanereista poiketen uuden vanerin taakse voidaan talonrakennuksessa jättää ilmarako ja silti säilyttää palonsuojaominaisuudet ja paloluokitus. Koska palonsuojakäsittely on tehty jo valmistusvaiheessa, suunnittelu ja rakentaminen helpottuu ja aikaa, materiaaleja ja kustannuksia säästyy useissa vaiheissa.

Kirjoita kommentti