Puukuorinen Solu-minitietokone

Solu tietokonetta ympäröi puukehys. Kuva: Solu Machines
Solu tietokonetta ympäröi puukehys. Kuva: Solu Machines
Metsäbiotalouden tulevaisuuskuvasto / Forest Bioeconomy Future Catalogue

Solu on pieni, kosketusnäytöllinen tietokone, jonka kuori on tehty puusta. Muodoltaan laite on neliö, jonka sivu on vain kymmenen senttimetrin mittainen.

Kuoreen käytetty puu on lakattua koivua, tiikkiä ja koivuvaneria. Tärkeä vaatimus on, että sen on kestettävä kulutusta eikä se saa muuttaa muotoaan.

Solu on suunniteltu kodin useiden tietotekniikkalaitteiden, kuten puhelin, tabletti, kannettava tietokone, hallintaan yhden laitteen kautta. Solun suunnitellut ryhmä sanoo sitä maailman pienimmäksi yleiskäyttöiseksi tietokoneeksi.

Laitteessa on 32 gigatavun muisti, mutta se hyödyntää pilvipalveluita tallennukseen. Käyttöjärjestelmä perustuu Androidiin. Solu toimii kuin tietokone, kun siihen yhdistää näyttölaitteen ja näppäimistön.

Laite julkistettiin Yhdysvalloissa San Franciscossa lokakuussa 2015. Sittemmin laitetta on valmistettu muutamia kappaleita ja syyskuusta 2016 lähtien sitä on toimitettu ennakkotilaajille.

Solu valmistaa myös puisia tietokoneen näppäimistöjä. Yhtiön käyttämä koivupuu tulee Suomesta mutta se muotoillaan Virossa. Lopulliseen muotoonsa Solu kootaan Oulussa.

Kirjoita kommentti