Puhuvat puiset verhoustuotteet

Haptic-sisustusratkaisu: Puulalijt puhuvat puuinfolle. Kuva: Karell Design
Haptic-sisustusratkaisu: Puulalijt puhuvat puuinfolle. Kuva: Karell Design
Metsäbiotalouden tulevaisuuskuvasto / Forest Bioeconomy Future Catalogue

Haptic on Taito Unitedin ja Karell Designin yhteistyössä kehittämä sisustusratkaisu, jossa pintamateriaaleihin on yhdistetty kosketusteknologiaa. Hapticissa yhdistyy teknologiaosaaminen ja laadukas puumateriaali.

Kosketusteknologia saa pinnat puhumaan niitä koskettamalla. Puheen lisäksi ne voivat myös soittaa musiikkia, säätää valoja, lähettää viestejä tai ohjata mitä vain palveluja niihin halutaan kytkeä.

Karell Design -malliston valmistuksessa käytetään suomalaisia puulajeja, kuten koivua ja mäntyä. Innovaation ensimmäisessä teoksessa Puulajit puhuvat  käytettiin 12:a kotimaista puulajia.

Haptic-tuotteet valmistetaan aina räätälöitynä ja tilauksesta. Esimerkiksi Puulajit puhuvat -teos valmistettiin Puuinfolle. Se on valmistettu Pop-paneeleista, jotka ovat kolmiulotteisia ja sileitä ja niitä voi yhdistellä vapaasti.

Pop-paneeleita voi valmistaa lähes kaikilla viiluilla ja laminaateilla. Niiden pinnasta saadaan erittäin kestävä ja helposti puhdistettava mattamaisen melamiinikalvon ansioista.

Kirjoita kommentti