Kosmetiikkapakkauksia puukomposiitista

Sulapacin kosmetiikkapakkauksia. Kuva: Sulapac
Sulapacin kosmetiikkapakkauksia. Kuva: Sulapac
Metsäbiotalouden tulevaisuuskuvasto / Forest Bioeconomy Future Catalogue

Sulapacin juuret ovat samassa teknologiassa kuin Onbone Oy:n kipsin korvaavissa puupohjaisissa Woodcast-lastoitustuotteissa: puusta ja luontoperäisestä sidosaineesta tehdyssä komposiitissa.

Sulapacin liikeidea syntyi, kun biokemistit Suvi Haimi ja Laura Kyllönen pohtivat, mikseivät heidän kylpyhuoneensa liki 30 muovipullossa olevat hius-, ihonhoito- ja kosmetiikkatuotetta voisi olla ekologisissa pulloissa ja purkeissa. Ratkaisu oli Sulapac Oy:n kehittämä täysin biohajoavien sidosaineiden ja puuhakkeen komposiitti, joka voidaan pinnoittaa Sulapacin vettä ja öljyä hylkivillä täysin biohajoavilla pinnoitteilla.

Sulapac-materiaali on muovin kaltainen ja sen ominaisuudet ovat vähintään yhtä hyvät kuin muovin. Se on ylellisen tuntuinen, niin kuin kosmetiikkapakkauksen kuuluukin olla, mutta se kilpailee muovin kanssa myös kustannuksissa, kun sitä valmistetaan riittävän suuria määriä.

Materiaalia voi muotoilla rajattomasti. Se käy ruiskuvaluun ja muottiinpuhallukseen. Pakkauksia voi tehdä minkä värisenä vain, pinnaltaan sileänä, karkeana, kiiltävänä tai mattana.

Vuonna 2016 perustettu Sulapac tiedotti huhtikuussa 2017 keränneensä ensimmäisellä sijoituskierroksellaan miljoonan euron rahoituksen. Tämän lisäksi myös Tekes on tukenut hanketta.

Rahoitus mahdollistaa kosmetiikkapakkausten konseptin viemisen loppuun, vahvan kasvun ja kansainvälistymisen. Tavoitteena on tehdä Sulapacista globaalisti johtava ekologisten kosmetiikan pakkausmateriaalien tuottaja.


Woodcast Tulevaisuuskuvastossa


 

Kirjoita kommentti