Puumuoviset säilytysrasiat tulevat kauppoihin

Puumuovinen säilytysrasia,. Kuva: Orthex
Monikäyttöinen puumuovimateriaali soveltuu myös keittiötuotteisin, kuten lounas- ja säilytysrasioihin. Kuva: Orthex
Metsäbiotalouden tulevaisuuskuvasto / Forest Bioeconomy Future Catalogue

Kodin käyttötavaroihin erikoistunut Orthex ja selluloosapohjaisia materiaaleja valmistava Woodly tuovat vähittäismyyntiin puupohjaisesta muovista valmistettavat, kestokäyttöiset ja läpinäkyvät lounas- ja säilytysrasiat vuonna 2021. Rasioissa käytetään fossiilisen muovin sijaan puupohjaista Woodly-materiaalia.

Woodly on kemialliselta koostumukseltaan täysin uudenlainen materiaali, jonka valmistuksessa öljypohjaisia raaka-aineita korvataan puuselluloosalla. Woodlyssä ei siis käytetä myöskään puupohjaista öljyä.

Orthexin ja Woodlyn yhteishanke on uusi aluevaltaus. Aiemmin Woodlyn puumuovia on käytetty esimerkiksi läpinäkyvien tuotepakkauksien ja kalvojen valmistamiseen.

Woodlyllä on muovin perinteiset, hyvät ominaisuudet: lämpömuovautuvuus, läpinäkyvyys ja kestävyys. ”Meille materiaalista tekee erityisen kiinnostavan se, että se on läpinäkyvää, vaikka raaka-aine onkin biopohjaista”, kertoo Orthexin toimitusjohtaja Alexander Rosenlew.

”Woodly on ominaisuuksiltaan muovi, joten periaatteessa sitä voi käyttääkin kuin muovia”, kertoo Woodly Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Kaminen.

Woodly taipuu ja joustaa valmistusprosessissa kuten muovi. Rasioita voi valmistaa samoilla koneilla kuin muovisiakin, joten tuotanto ei vaadi lisäinvestointeja.
Lähtökohtana on ollut, että tuotteet voi laittaa astianpesukoneeseen ja mikroaaltouuniin tavallisen muovituotteen tapaan. Tämän osalta testit ovat vielä käynnissä.

Uusiutuvan raaka-aineen ansiosta Woodly on hiilineutraali materiaali. Siitä valmistetut tuotteet voidaan käytön jälkeen kierrättää tavalliseen tapaan muovinkierrätyksessä.

Materiaalin pääraaka-aine on peräisin sertifioiduista havumetsistä, joita hoidetaan kansainvälisten hyväksyttyjen kestävyysperiaatteiden mukaisesti. Sellun toimittajaa ja alkuperämaata ei kerrota.

”Toimittajallamme on kuitenkin sekä FSC- että PEFC-sertifikaatit”, kertoo Kaminen.

Woodlyn tavoitteena on kehittää globaalisti tunnettu materiaalibrändi. ”Se edellyttää, että Woodly saadaan lanseerattua sellaisten yritysten kanssa, joille vastuullisuus on tärkeää ja jotka osaavat kaupallistaa uusia innovaatioita”, sanoo Kaminen.

”Orthex Group tähtää hiilineutraaliin tuotantoon vuoteen 2030 mennessä, mikä on pääasiassa muovia hyödyntävälle yritykselle varsin kunnianhimoinen tavoite. Yhteistyö Woodlyn kanssa on yksi askel kohti tätä päämäärää”, sanoo Rosenlew.

Tuotteet valmistetaan Suomessa.

2 kommenttia “Puumuoviset säilytysrasiat tulevat kauppoihin”

Odotettu arjen sankari vihdoin tulossa kuluttajille? Olen kysynyt kaupoista jo monta vuotta kasvipohjaisen maitokorkin seuraajaa, puupohjaista eväsrasiaa. Kohta sellaista saa jo realistisesti toivoa. Kerrottehan lisää, kun tästä tihkuu tietoa 🙂

Vastaa

Kiitos viestistä, kerromme heti kun kuulemme.

Vastaa

Kirjoita kommentti