Kartonkinen juomajäähdytin kestää vettä

Kartongista valmistettu juomajäähdytin on vedenkestävä ja kierrätettävä. Kuva: Metsä Board
Metsäbiotalouden tulevaisuuskuvasto / Forest Bioeconomy Future Catalogue

Metsä Boardin kartongista on kehitetty juomajäähdytin, joka on vedenkestävä ja kierrätettävä. Uudenlaista vedenkestävää päällystystä juomajäähdyttimeen on kehittänyt saksalainen Weilburger Graphics yhdessä Spiegel Verpackungen -yhtiön kanssa.

Juomajäähdytin on kartonkinen laatikko, johon kuuluvat pohja, kansi, jäähdytysalusta ja erotusosa. Pakkauksen jäähdytysalustaan mahtuu 500 grammaa jäämursketta tai kylmää vettä.

Juomajäähdyttimen sisäpuolisena materiaalina on käytetty Metsä Boardin Prime FBB EB -ecobarrier-kartonkia.

Kartonkiin on yhdistetty täysin uudenlainen, vedenkestävä Senolith-barrierpäällystys, joka ei ole puupohjainen. Weilburgerin markkinointi suunnitteli ja Spiegel Verpackungen kehitti pakkauksen.

Laatikon pohja ja kansi valmistettiin Metsä Boardin Classic-kartongista.

”Monet asiakkaamme etsivät kylmä- ja pakasteruokapakkauksiin ympäristöystävällisiä ratkaisuja, jotka soveltuvat suoraan kosketukseen elintarvikkeiden kanssa. Näiltä ratkaisuilta edellytetään usein vedenkestävyyttä”, sanoo Arno Dürr, joka toimii myyntijohtajana Weilburger Graphics GmbH:ssa.

Jäähdyttimessä ei käytetä kierrätys- vaan ensikuitukartonkia. Se kestää yleensä kosteutta paremmin kuin kierrätyskartonki. Ensikuitukartongit ovat myös kevyempiä ja pienentävät siten pakkausten hiilijalanjälkeä esimerkiksi kuljetuksessa.

Käytön jälkeen jäähdytin voidaan kierrättää normaalin kartonkikierrätyksen seassa.

”Sekä itse ajatus että sen toteutus osoittautuivat erittäin onnistuneiksi. Tulevaisuudessa tällainen pakkaus voi olla hyvä vaihtoehto myös tuoreille hedelmille ja muille jäähdytystä vaativille elintarvikkeille”, sanoo Metsä Boardin asiakkuusjohtaja Gabriel Goldmayer.

Jäähdytin ei ole vielä kaupallisessa käytössä, mutta Weilburger Graphics on käynyt keskusteluja asiasta yhden panimon kanssa.

Kirjoita kommentti