Biovaahto on täysin muoviton pakkausmateriaali

Uusi puu kertoo uusista puupohjaisista ratkaisuista, niiden yhteiskunnallisesta vaikutuksesta ja miltä alan tulevaisuus näyttää. Tutustu mihin puu pystyy Uusipuu.fi-sivustolla.

Woamyn sellukuituinen vaahto tekee pakkauspehmusteista täysin muovittomia ja helposti kierrätettäviä.

Woamy on mukana Uusi puu -hankkeen yleisöäänestyksessä. Tutustu kilpailun puupohjaisiin ratkaisuihin ja äänestä suosikkiasi syyskuun 2024 loppuun mennessä.

Pakkaamiseen käytetyt vaahtomuovit ovat ympäristön kannalta ongelmallisia. Ne eivät ole biohajoavia, ja ne on valmistettu uusiutumattomista raaka aineista ympäristölle raskailla tuotantomenetelmillä.

Vaahtomuoveja on myös hyvin vaikea kierrättää. Kevyinä materiaaleina ne päätyvät helposti tuulen mukana suoraan luontoon ja mereen ja aiheuttavat osansa maailman muovijäteongelmasta. Merten muovijätteestä on laskettu jopa 90 prosenttia olevan fossiilipohjaisia vaahtomuoveja.

Woamy on kehittänyt pakkausmarkkinoille täysin muovittoman ja myrkyttömän sellukuituisen vaahdon. Keksintö imitoi puun pitkittäissuuntaisuutta, joka tekee vaahdosta paitsi vahvan, myös kevyen. Sillä voi korvata sekä kovia että joustavia pakkausvaahtoja.

Biovaahdon monikäyttöisyyttä lisää sen pehmeys ja pölyttömyys. Woamy hyödyntää sitä jo korkealaatuisten tuotteiden, kuten designvalaisimien tai luksusbrändien, kuten hajuvesien, pakkaamisessa. Materiaalia pystyy helposti räätälöimään brändin, tuotteen ja niiden kertoman tarinan tarpeisiin.

”Vaikka Woamy keskittyy aluksi premiumtuoteasiakkaisiin, biovaahtoteknologialla on mahdollisuus mullistaa koko vaahtoteollisuus, vähentää vaahtomuovijätteiden ympäristökuormitusta ja määrää niin maalla kuin merellä sekä tukea kuluttajien vastuullisia kuluttamistavoitteita”, Woamyltä viestitään.

Yhteistyössä Aalto-yliopiston Pack-Age-kurssin kanssa Woamy-biovaahdosta valmistettiin arvokkaiden viskilasien pehmuste. Viskilasin on suunnitellut Slate Grove ja pakkauksen suunnittelivat Pack-Age opiskelijat Nea Paavola, Prem Sankaran, Jenni Rimpiläinen, Matleena Liukkonen ja Sara Spadinger ja työtä ohjasi vanhempi yliopistonlehtori Markus Joutsela.

Kartonkipakkauksen vaahtosisuksen pintaan painettiin tuotteelle räätälöity puukuvio, ja vaahtoon voitiin lisätä jopa tuotteeseen sopiva tuoksu. Pakkaus valittiin Pariisin LuxePack Edition Speciale näyttelyn Green Award kilpailuun sekä osaksi Helsinki Design Weekin Cooler Planet näyttelyä.

Kuluttajan ja ympäristön näkökulmasta biovaahto toimii parhaimmillaan pehmusteena kartonkipakkauksessa. Silloin koko pakkaus on valmistettu puupohjaisesta sellusta ja sen voi sekä kartongin että vaahdon osalta kierrättää kartonkikeräyksessä.

Ainut tuotannosta aiheutuva sivutuote on höyryä, jonka voi kierrättää takaisin tuotannon käyttöön, mikä vähentää tuotannon kokonaisenergian tarvetta.

Mitä mieltä olit artikkelista?

Jaa:

Kirjoita kommentti