Puukuitupohjainen materiaali suojaa herkkäpintaisia tuotteita

Uusi puu kertoo uusista puupohjaisista ratkaisuista, niiden yhteiskunnallisesta vaikutuksesta ja miltä alan tulevaisuus näyttää. Tutustu mihin puu pystyy Uusipuu.fi-sivustolla.

Paptic haluaa puukuitupohjaisella pakkausmateriaalillaan vähentää muovin aiheuttamia ympäristöongelmia.

Paptic on mukana Uusi puu -hankkeen yleisöäänestyksessä. Tutustu kilpailun puupohjaisiin ratkaisuihin ja äänestä suosikkiasi syyskuun 2024 loppuun mennessä.

Herkkäpintaiset tuotteet tarvitsevat suojakseen taipuisan ja pehmeän pakkausmateriaalin. Tähän asti pakkauksissa on käytetty pääasiassa erilaisia muoveja.

Muovin kierrätys ei ole kaikkialla maailmassa vakiintunut käytäntö. Suurin osa siitä päätyy polttoon, kaatopaikalle tai ympäristöön.

Muovin kierrätysjärjestelmä on edelleen kehitysvaiheessa. Pakkaukset koostuvat usein esimerkiksi kahdesta eri materiaalista, jotka on kierrätettävä eri kierrätysjakeessa, kuten muovi ja kartonki. Tämä tekee kierrättämisen kuluttajalle työlääksi, ja pahimmillaan laskee kuluttajan halukkuutta kierrättää pakkaus.

Paptic, Secto Design ja Woamy Oy ovat yhdessä kehittäneet helposti kierrätettävän pakkauksen, joka suojaa Secto Designin Petite-valaisimia. Pakkaus kierrätetään kokonaisuudessa kartonkikeräykseen.

Valaisinpakkauksissa käytettävä puukuitupohjainen Paptic-materiaali tuntuu pehmeältä ja on kestävää. Se ei naarmuta herkkiäkään metalli-, puu- tai nahkapintoja, ja se soveltuu myös näyttöjen ja muun elektroniikan suojaamiseen.

Papticin etuna on keveys sekä joustavuus. Materiaalia voidaan jalostaa olemassa olevilla pakkauslinjoilla.

Papticin pakkausmateriaalin pääraakaa-aineena käytetään pitkiä puukuituja ja se valmistetaan paperikoneilla. Materiaalista valmistetaan myös kasseja, jotka yhdistävät paperi- ja muovikassien ominaisuudet: uusiutuvasta materiaalista on saatu aikaan uudelleenkäytettävä, paperikassia paremmin kosteutta kestävä ja kierrätettävä vahva kassi.

”Aina kun on mahdollista, Papticista valmistettuja pakkauksia ja kasseja kannattaa ja voi käyttää useita kertoja. Elinkaarensa lopussa ne on helppo kierrättää yhdessä kartongin kanssa”, Papticin strategiajohtaja Esa Torniainen sanoo.

Mitä mieltä olit artikkelista?

Jaa:

Kirjoita kommentti