Keittiön biojäte siististi kierrätykseen

Kotitalouksien ja ravintoloiden biojätteen erilliskeräyksen ongelma on, että biojäte kulkee useita päiviä omasta biojäteastiasta yleiseen biojätekeräyksiin ja siitä eteenpäin käsittelyyn. Matka on niin pitkä, että mikrobitoiminta, joka on biojätteessä kaiken aikaa käynnissä, ehtii usein muuttaa ainakin osan biojätteesta kelvottomaksi ennen aikojaan.

Hämeen ammattikorkeakoulun Biotalouden tutkimusyksikössä on nyt kehitetty laite, jonka avulla mikrobitoiminta saadaan pysähtymään jo keittiössä. Laite silppuaa biojätteen pussiin ja imee pussista ilman pois. Menetelmän avulla biojätteen energiapotentiaali säilytetään mahdollisimman pitkälle ennen lopullista käsittelyä uusioraaka-aineeksi tai energiaksi.

Isompaa laitetta on testattu koekäytössä Hämeenlinnan Visamäen Innoparkin ravintolassa. Keksintö on patentoitu ja sen kehittelyä jatketaan.

 

Mitä mieltä olit artikkelista?

Jaa:

Kirjoita kommentti

Yksityisyyden yleiskatsaus
Forest News logo

Toiminnalliset evästeet

Toiminnalliset evästeet ovat verkkosivuston toimivuuden ja kehityksen kannalta tarpeellisia. Toiminnalliset evästeet eivät tallenna tietoja, joista sinut voitaisiin välittömästi tunnistaa.

Kävijämittaus ja analytiikka

This website uses Google Analytics to collect anonymous information such as the number of visitors to the site, and the most popular pages.

Keeping this cookie enabled helps us to improve our website.