Puisia pesualtaita

Woodio-pesuallas. Kuva: Woodio
Woodion puukomposiitista valmistettu pesuallas. Kuva: Woodio
Metsäbiotalouden tulevaisuuskuvasto / Forest Bioeconomy Future Catalogue

Suomalainen Woodio-yhtiö on kehittänyt puusta ja luonnonmukaisista sideaineista koostuvan uudenlaisen puukomposiittimateriaalin, joka kestää vettä. Yhtiö tekee materiaalista muun muassa puupohjaisia pesualtaita.

Materiaali sisältää haapapuun haketta ja yhtiön itse kehittämiä sideaineita. Se hylkii likaa ja käytön jälkeen se voidaan kierrättää energiaksi.

Materiaali on kevyttä, huoltovapaata ja kestävää. Se täyttää Euroopan unionin pesualtaille asettamat standardit. Woodion tuotteet valmistetaan Suomessa.

Woodion pesualtaita voidaan käyttää niin kotona kuin julkisissa tiloissa. Perusominaisuuksiltaan materiaali on joustavaa ja sitä voidaan muotoilla ja värittää vapaasti. Pinnaksi voidaan valita joko matta tai kiiltävä.

”Olemme vasta alussa, lähdössä matkalle tutkimaan materiaalimme nykyisiä ja tulevia mahdollisuuksia”, yhtiöstä sanotaan. ”Tarkoituksemme on tehdä puusta jotain uutta ja vaikuttavaa ja samalla näyttää, mitkä ovat materiaalimme todelliset mahdollisuudet.”

Rovaniemeläinen, Joulupukin maassa sijaitseva Arctic Treehouse Hotel on valinnut kylpyhuoneisiinsa Woodion pesualtaat. Hotellinjohtaja Ilkka Länkisen mukaan ne sopivat hyvin hotellissa muutenkin käytettyihin alkuperäisiin ja luonnonmukaisiin materiaaleihin.

Vaaleiksi väritetyt altaat kiinnostavat, mutta ne valittiin myös ympäristöystävällisyyden ja kotimaisuuden takia. Kun rakentamisessa pyrittiin käyttämään muutenkin puuta, Woodion altaat sopivat hotelliin hyvin.

Kirjoita kommentti